Sunday, March 20, 2011

Petua hilangkan eye bag!!!

Assalamualaikum semua...=)


it's a very happy day...i just coming back from watching " BIG MOMMA's HOUSE 3 " at 10.40pm...superb ok...thanks to all my friends...best gila hangout dengan korang..

eye bag oh eye bag...terjumpa petua ni kat majalah..

kejap2..before tu..kenapa jadi eye bag??sebab kurang pengaliran darah kat kawasan tu dan menyebabkan pigmen darah di bawah mata terkumpul di bawah kulit kelopak mata yang nipis maka menjadikannya bertukar warnaI..

jom try:

  1. sapukan lotion kat bawah mata tu.urut secara lembut bawah mata tu dengan jari...
  2. guna teh..ambil teh yang dalam paket 2..erm kantung tu...then rendam dalam cawan dengan ais..then bubuh dalam peti ais kejap..pastu lekap kat mata...
  3. guna timun..hiris timun...then lekat kat mata...
  4. ha..yang ni memang susah untuk dipraktikkan..silalah tidur awal...
SELAMAT MENCUBA!!!!

P/S: tak pernah try lagi..jadi jom try untuk tengok keberkesanannya...good night people..=)

4 comments:

  1. oo..petua bagus ni.. blh try..
    save plak tu.. xperlu nk spend duit byk2 kn..

    ReplyDelete
  2. dh prnh letak teh kt mate..
    segarrrrrr..
    tp kejap je wat..
    apstu mls dh..
    haha

    ReplyDelete
  3. seronok sampai hilang something kan....tak ajak lagi wan kan....

    ReplyDelete
  4. dah pernah try timun & uncang teh,
    tapiiiiiiiiii
    sekali je buat, lepas tu dah malas -,-

    ReplyDelete